Planificarea și aranjarea unui candy bar pare simplu, nu-i așa? De fapt, este destul de complicat și solicitant. Din fericire pentru tine, am făcut o listă cu câteva sfaturi care te-ar putea ajuta să ai un candy bar perfect, care să atragă privirile tuturor invitațiilor de la nuntă sau botez.
Primul lucru: alegerea bomboanelor potrivite.
Culori – dacă este important pentru tine și aspectul candy bar-ului și nu doar gustul, atunci ar trebui să iei în considerare schema generală de culori a nunții și să o aplici și în cazul bufetului. O singură culoare sau un amestec de două sau trei nuanțe este cea mai bună alegere din punct de vedere vizual.
Mărimi și forme
Dacă alegi bomboane mai mici, vă trebui să cumperi mai multe pentru a umple borcănele, însă dacă alegi bomboane mai mari, precum gumballs, vei umple recipientele mai repede.
Costuri
Anumite bomboane și prăjituri costă mai mult decât altele, în funcție de ingrediente, marcă sau dimensiune. Trebuie să iei în considerare costurile implicate în alegerea numitor bomboane sau prăjituri și să te asiguri că le incluzi în bugetul tău general. O idee ar fi să iei câteva bomboane mai “premium” sau mai scumpe, câteva delicatese din gama medie și varietăți mai economice pentru majoritate.
Al doilea lucru: De câte bomboane vei avea nevoie?
O regulă care se folosește de cele mai multe ori este alocarea unei cantități de bomboane/ oaspete. Spre exemplu, 500g pe invitat sau 1kg pentru fiecare 2-3 oaspeți. Sau ai putea să iei în considerare recipientele pe care urmează să le folosești și să cumperi bomboane atât cât să le umplii.
Al treilea lucru: alegerea recipentelor potrivite.
De cate containere ai nevoie – în funcție de numărul de invitați, am găsit un ghid care s-ar putea să-ți fie de ajutor:
1-50: 5 borcane
50-100: 10 borcane
100-150: 15 borcane
150-200: 18 borcane
+200: 20 borcane
Tipuri de containere
Poți să alegi vaze, pahare supradimensionate, boluri pentru pesti, mason jars de dimensiuni mari și multe altele. Acestea se pot comanda online, însă iți recomandăm să vizitezi înainte și câteva magazine second hand din orașul tău deoarece s-ar putea să găsești obiecte faine, la prețuri bune.
Al patrulea lucru: linguri sau clești
Pentru ca totul să fie igienic și sigur pentru oaspeții tai, va trebui să ai câteva ustensile adecvate pentru extragerea bomboanelor și a prăjiturilor. Ar trebui să te asiguri că ai chiar mai multe ustensile, decât containere, astfel încât mai multe persoane să se poată servi în același timp.
Un candy bar “economic” – mai mult că sigur, vei dori să tii cont de costuri. Iată câteva sfaturi pentru a-ți tine cheltuielile sub control:
– Cumpără bomboane mai puțin costisitoare pentru a umple borcanele mai mari și bomboane mai scumpe pentru borcanele mai mici.
– Folosește marshmallows, covrigei, nuci, cookies și multe altele.
– Pune la dispoziția invitațiilor farfurii, pungi sau cutii mai mici. De ce? Pentru a descuraja supraîncărcarea.
Desigur, exista întotdeauna varianta de a apela la un wedding planner sau la un designer care să se ocupe de bufetul de bomboane. Aceștia se vor ocupa de toate detaliile, iar tu va trebui doar să le spui ce preferințe ai și cam atât.
Vezi portofoliul video din timpul ședințelor foto sau programează o ședință foto.